Velkommen til BIVA - Danmarks billigste møbelhus!

Vedligeholdelse

SÅDAN FORLÆNGER DU MADRASSENS HOLDBARHED

Når du investerer i en ny madras, vil du naturligvis gerne have glæde af den så længe som muligt. Du kan forlænge holdbarheden af din madras i op til 3 år, hvis du husker at behandle den korrekt. Hvordan? Følg disse 3 simple råd, så er du rigtig godt på vej.

Madrasråd

1) Vend madrassen jævnligt 

Vægten fra din krop medfører at madrassen buer ned det sted, hvor kroppen er tungest. Over tid vil madrassen gradvist bliver mere og mere ”udhulet”, hvis du konstant belaster den samme side. Det kan du dog  forhindre ved at vende madrassen med jævne mellemrum – ca. 1 gang i kvartalet. Ydermere bør du ofte bytte om på madrassens hoved- og fodende. Har du en boxmadras, må du nøjes med at bytte om på  madrassens hoved- og fodende. 

2) Brug topmadras

Når du sover, afgiver du kropsvarme og dermed sved – faktisk mellem 2-5 dl. sved hver nat! Sved indeholder syre, og syre nedbryder skum og latex, hvilket betyder at madrassens polstring gradvist slides op. Hvis du forsyner din seng med en topmadras, kan du beskytte din seng for direkte slitage og dermed forlænge holdbarheden. Husk at vaske topmadrassen jævnligt.

3) Støvsug madrassen

Det er en rigtig god idé at støvsuge sin madras med jævne mellemrum. Gør det f.eks. hver gang du skifter sengebetræk, så du får fjernet snavs og husstøvmider. Hvis materialet har fået større pletter, kan du med  fordel give det en gang rensemiddel. Det er dog vigtigt, at du sørger for at væsken ikke siver ned i polstret, da det kan beskadige madrassen. Du kan sikre dig at det ikke sker ved at sætte madrassen på højkant,  når den skal tørre. 

Vedligeholdelse